Pouk že 6. teden poteka na daljavo. Marljive učiteljice nam za vsak teden pripravijo program dela po posameznih predmetih.

 

V ponedeljek, 6. 4. 2020, sem na računalniku prebrala, da je danes kulturni dan.

V ta namen sva si skupaj s sestro Petro ogledali predstavi Pekarna Mišmaš in Tajno društvo PGC, ki so ju posneli v Mini teatru ter Lutkovnem gledališču Ljubljana. To je zelo zanimiv način, kako si lahko na daljavo ogledamo gledališko predstavo.

Bili sta zelo zanimivi. Nato sem v zvezek za slovenski jezik odgovorila na vprašanja o predstavah.

Žal pa se vsaka zabavna stvar enkrat konča.

Pouk od doma mi ne povzroča težav. Pri delu in razlagi mi pomagajo tudi starši. Pogrešam pa svoje sošolce in učiteljico. Upam, da se bomo lahko kmalu varno vrnili v šolske klopi.

Napisala: učenka Lucija, 4. razred

V ponedeljek, 6. 4. 2020, sem se doma udobno namestila in si ogledala predstavi Pekarna Mišmaš in Tajno društvo PGC. Zgodbi sta bili napeti in zabavni. Z družino smo se smejali in smehu ni bilo konca. Pekarna Mišmaš je bila zanimiva. Najboljši lik mi je bila gospa Jedrt. Vedno je bila samosvoja in nesramna. Tajno društvo PGC je bila drugačna predstava. Bila je smešna, na trenutke sploh nisem dojemala, kaj se dogaja. Ko sem gledala predstavi, sem se sprostila. Po ogledu sem v zvezek hitro napisala svoje občutke in mnenje. Priporočam vam, da si ju ogledate (www.lgl.si). Pozabili boste na vse in se zabavali. Ta kulturni dan je bil odličen.

Napisala: učenka Brina, 4. razred

Fotografirali: starši učencev DE Adamičeva

 

Oznake: , , ,