Dragi učenci, spoštovani starši,

obveščamo vas, da so jesenske počitnice podaljšane do 8. 11. 2020.

To pomeni, da v tednu od 2. do 6. 11. 2020 pouk ne bo potekal ne v šoli in ne na daljavo.

Pouk se bo ponovno nadaljeval v ponedeljek, 9. 11. 2020. V kakšni obliki: na daljavo ali v šoli, vas bomo obvestili, ko bo odločitev sprejeta.

Trenutno med učenci naše šole ni aktivno obolel nihče od 1105 učencev, med zaposlenimi pa koronavirusno bolezen preboleva ena zaposlena oseba.

Dragi učenci, v dodatnem tednu počitnic poskrbite za vaše zdravje, vzdržujte pa tudi učno kondicijo. Vsak dan nekaj časa namenite utrjevanju, da bo povratek k aktivnemu učenju lažji.

Spoštovani starši, zavedamo se, da bo sprememba šolskega koledarja posegla tudi v vaš družinski in delovni ritem. Mnogo je vprašanj, kako bo potekalo ocenjevanje na daljavo, kdaj in kako bo dodatni počitniški teden nadomeščan. Dodatne informacije bomo, ko jih bomo imeli, objavljali na šolski spletni strani.

Naj le še spomnim, da smo na šoli izvedli poizvedbo o potrebah po računalniški opremi učencev. Ugotovili smo, da 65 % učencev opremo souporablja s sorojenci. Temu dejstvu bomo nekoliko prilagajali tudi dinamiko uporabe tehnologij pri učenju na daljavo.

Nekatere družine so se znašle v finančni stiski in opreme ne morejo kupiti, zato še vedno naprošamo vse, ki lahko pomagate z doniranjem opreme, da to sporočite računalničarju Matjažu Lipovšku na matjaz.lipovsek(at)oslag.si. Zahvaljujemo se vsem, ki ste se na naš poziv že odzvali. Z vašo pomočjo smo uspeli pomagati učencem na predmetni stopnji. Če bo pouk na daljavo potekal tudi za učence razredne stopnje, s trenutno opremo namreč ne bomo mogli zadostiti vsem potrebam.

Vsem skrbem ob rob ostaja naša želja enaka, da se kmalu spet srečamo v šoli, da učilnice, telovadnice in hodnike napolnijo glasovi zdravih in razposajenih učencev.

Vse dobro vam želimo.

 

Kolektiv OŠ LA Grosuplje