Učenci 3. a in 3. b razreda smo jeseni raziskovali okolico, se pogovarjali, igrali in ustvarjali. Imeli smo naravoslovni in tehniški dan. Oba dneva sta nam bila zelo všeč.

Odpravili smo se na bližnjo kmetijo, kjer smo izvedeli marsikaj zanimivega. Lastnika sta nas lepo sprejela in nam razkazala kmetijo ter živali. Najbolj všeč so nam bili konji in koze. Kar težko smo se ločili od njih. Nahranili smo konje in kozi ter poskusili uloviti pobeglo kokoš. Preizkusili smo se v ličkanju in zavezovanju koruze ter luščenju fižola. Navdušeni smo bili nad stroji in mačko, ki se je prijazno stiskala k nam. Hvaležni smo lastnici, ker nas je razvajala z domačim grozdjem in odličnim sokom.

Na tehniškem dnevu smo izdelovali vetrnice, mlinčke in letala. Ker smo bili pridni kot čebelice, smo naredili še nekaj čebelic. Všeč nam je bilo, ker smo lahko ustvarjali. Včasih je nekdo izmed nas dokončal izdelek, pa se mu je razdrl. Sošolci in učiteljica smo mu priskočili na pomoč. Všeč nam je bilo, da se je naš vetromer vrtel, ko smo pihnili vanj. Pri izdelovanju mlinčka smo se morali zelo potruditi in pomagati drug drugemu. Na koncu smo bili zelo veseli, ker nam je uspelo. Komaj že čakamo naslednji dan dejavnosti.

Prispevek pripravila učiteljica Mateja

Fotografije: učiteljici Špela in Mateja

 

 

Oznake: , , ,