Pisana jesen je drugošolcem DE Adamičeva nasula veliiiiko pisanih dejavnosti. Ob tednu otroka smo imeli naš prvi naravoslovni dan v gozdu, podirali smo rekorde in se z avtobusom odpeljali na Škofljico. Tam smo se udeležili čisto prave Mini olimpijade, ki so jo organizirali Športni zvezi Škofljica in Ig, Zveza športnih organizacij Grosuplje in Olimpijski komite Slovenije. Zbrali smo se na igrišču OŠ Škofljica in s čisto pravim olimpijskim protokolom, ki je vključeval nošenje olimpijske zastave, prižig olimpijskega ognja in maskoto lisjačka Foksija, otvorili igre. Udeležence sta nagovorila tudi slovenska olimpijca Mitja Petkovšek in Miro Cerar. Čakali so nas športnimi izzivi, katere so pripravili športna društva in klubi iz teh treh občin. Dan je bil res popoln, izzive smo opravili z odliko.

Ker je oktober mesec požarne varnosti smo obiskali tudi PGD Grosuplje, kjer so nas prijazno sprejeli grosupeljski gasilci. Za nas so tako lepo poskrbeli, da se na koncu kar nismo hoteli posloviti od njih. Ogledali smo si Gasilski dom, razstavo pokalov in gasilske opreme in preizkusili čisto pravo radijsko zvezo v kontrolni sobi. V gasilski garaži  smo občudovali opremo in orodje gasilskega vozila. Pomerili smo gasilsko čelado in tudi sami preizkusili hidravlično razpiralo in škarje, ki so čisto malo večje od teh, ki jih poznamo v šoli. Zunaj smo gasili z vodo in gasilskimi cevmi. Bili smo temeljiti in celo okolico gasilskega doma dodobra zalili z vodo. Sledila je še pika na i, ko smo se popeljali z gasilskim vozilom in preizkušali gasilsko sireno. Zahvaljujemo se PGD Grosuplje za neverjetno pester nabor dejavnosti, ki so jih pripravili za nas!

Za konec smo se pred jesenskimi počitnicami podali še v gozd, kjer smo imeli pouk na prostem. Reševali smo rebuse, iskali pare plodov in drevesnih listov, oživljali drevesa, izdelovali gozdne živali, sestavljali gozdne spirale, si privoščili gozdno malico in zadonel je še gozdni orkester. Želimo si več takšnih dni, saj smo se imeli zelo lepo!

Prispevek pripravila: Andreja Bolkovič

Fotografirale: učiteljice drugih razredov

 

Oznake: , , ,