Na OŠ LA Grosuplje smo hrepene dočakali slovenski kulturni praznik in šolsko proslavo, ki smo jo posvetili našemu pesniku Francetu Prešernu.

Bilo je v sredo, 9. februarja, ko smo se lahko ponovno zbrali v naši prečudoviti šolski avli, seveda v »omejenih skupinah«, a občutek je bil prijeten, saj smo si šolsko proslavo lahko po dolgem času ogledali »v živo« in ne »on-line«. V dogajanje sta nas popeljala Ažbe in Ajda.

Tako smo zopet začutili mehkobo glasbe in petja našega šolskega zborčka. Recitacije Zdravljice v tujih jezikih devetošolcev Maje, Kaje, Lie, Luke, Mije, Lare in Edisa so bile prava popestritev, navdušeni pa smo bili tudi nad našim učencem Tjašem, ki je pogumno delil svojo poezijo, svoje konse, z nami in jih zaokrožil v celoto z gazelami, ki so jih ustvarili devetošolci Tjaš, Lea, Ester in Tim. Bravo!

Ivana je virtuoznost predstavila na violončelu in Isabela na flavti. Izjemni sta bili.

Ravnateljica Janja Zupančič in pomočnica ravnateljice Bernardka Uratnik sta podelili male Prešernove nagrade našim učencem. Maja R. je prejela malo Prešernovo nagrado za glasbeno in pevsko področje. Ivana Š. je prejela malo Prešernovo nagrado za glasbeno področje in še eno nagrado za ustvarjanje na literarnem področju. Slednjo je prejel tudi Tjaš MHana M. je letošnja prejemnica male Prešernove nagrade za ustvarjanje na gledališkem področju. Denis R. in Jan M. pa sta prejela malo Prešernovo nagrado za ustvarjanje na likovnem področju.

Prireditev je zaključil šolski bend, ki je pridno vadil že dlje časa in nam je, sicer v nekoliko okrnjeni zasedbi, pričaral zvoke domače slovenske narodne glasbe. Hvala, Maja, Luka in Jan.

Doživeto, prijetno, iskreno, koprneče je bilo in naj se ponovi zopet in znova ob letu obsorej.

Žive naj vsi narodi …

 

 

 

Prispevek pripravili: Jožica Pečnik, Špela Bagon

Fotografije: Špela Bagon, Sabina Vidmar

 

Oznake: , , , ,