Oktober je v Sloveniji mesec, ki je posvečen požarni varnosti. Vsako leto ima svojo osrednjo temo, ki jo v sodelovanju pripravijo in izvajajo Uprava RS za zaščito in reševanje, Gasilska zveza Slovenije in Slovensko združenje za požarno varstvo. Letošnji slogan je: “Tudi baterije lahko zagorijo. Preprečite požar baterij”.

Vemo, kako požrtvovalno in srčno svoje delo opravljajo gasilci, zato se nam zdi prav, da  učencem poklic in delo gasilca  približamo. Prvošolci in drugošolci smo četrtkovo dopoldne, 27. 10. 2022, preživeli v Gasilskem centru Grosuplje. Prijazni gasilci so predstavili gasilsko opremo, pripomočke in vozila ter razložili, kako se jih uporablja. Pokazali so, kako se gasi, v čemer so se preizkusili tudi učenci, saj se zavedamo, da je vsak trenutek pri začetnem požaru odločilen in če otroke vzgajamo in jih učimo tudi tako, jih učimo za življenje. Učenci so tekom dopoldneva raziskovali, opazovali, nenehno spraševali in dobili na vsa vprašanja potrebne odgovore. Mladi radovedni obiskovalci so spoznali, v katerih primerih gasilci priskočijo na pomoč. Strinjali so se, da so gasilci pogumni in da opravljajo plemenito delo.

Učiteljice in učenci OŠ LA Grosuplje izrekamo skromno zahvalo velikim ljudem, PGD Grosuplje, g. Martinu Jakliču in vsem prisotnim, ki so nam polepšali dopoldne. Hvala, ker ste in imate veliko srce.

Za konec pa še gasilski pozdrav NA POMOČ!

Prispevek pripravila: Simona Peršin

Fotografirale: učiteljice 1. in 2. razredov

 

Oznake: , , ,