V sredo, 11. 10. 2023, je  atletski stadion Poljane v Mariboru gostil finale ekipnega prvenstva Slovenije v atletiki.

Na prvenstvu, kjer je sodelovalo 16 šol, so nastopile tudi učenke naše šole, ki so si nastop zagotovile z 2. mestom na področnem prvenstvu. Tiha želja je bila uvrstitev v zgornjo polovico nastopajočih, saj so ekipo poleg štirih atletinj sestavljale odbojkarice, košarkarica in plesalke, ki se niso ustrašile izziva in so se brez strahu podale v boj s tekmicami.

Tekmuje se v osmih disciplinah, v vsaki sta šolo zastopali dve učenki, le v štafeti štiri, kar pomeni, da je v vsaki disciplini nastopilo 32 tekmovalk. Za prvo mesto tekmovalka prejme 32 točk, za 2. mesto 31 točk in tako naprej vse do zadnjega mesta, ki se točkuje z eno točko.

Uvod je bil odličen, Tajde Ferk je v teku na 60 m premagala prav vse, Hana Burnik pa je z osebnim rekordom osvojila 17. mesto. V skoku v višino se je izkazala Manca Grum, ki je za 13 cm izboljšala dosežek s področnega prvenstva in s preskočenimi 143 cm osvojila 5. mesto. Katarina Viršek je z izenačenim osebnim rekordom osvojila 19. mesto. V skoku v daljino smo gledali dobre skoke Samante Kasteljic, ki se je izkazala z 8. mestom, v mivko pa pristala pri 437 cm. Zala Žitnik je skočila 363 cm in osvojila 28. mesto. Met žvižgača je lepo uspel Naji Kosec, saj je v travi pristal pri 45,06 m, kar je bilo dovolj za 7. mesto. Lia Hočevar je z natančno 33 m osvojila 27. mesto. V metu krogle je Vesna Ambrožič za 60 cm izboljšala svoj rekord s področnega prvenstva in z dosežkom 8,57 m osvojila 4. mesto. Andreji Peterle je le centimeter zmanjkal do 7 m, kar je bilo dovolj za 22. mesto. V teku na 300 m sta si Lara Macedoni in Larisa Lavrih obetali boljša rezultata. Vendar sta Larino 9. mesto in Larisino 24. v blizu njunih pričakovanj.

Zaključek tekmovanja je bil znova navdušujoč. Zala Zupančič si je v teku na 1000 m pritekla 2. mesto, Stela Saje pa si je v zaključnih metrih priborila 21. mesto. Za veselje v zadnji disciplini je poskrbela štafeta 4 x 100 m. Nastopile so Lara, Hana, Eva in Tajda. S časom 52.40 s so za več kot sekundo izboljšale dosežek s področnega prvenstva in dosegle 2. mesto.

Seštevek točk vseh tekmovalk nas je na koncu postavil na 4. mesto, s katerim so bila dekleta zelo zadovoljna, do odličja nam je zmanjkalo le 15 točk.

Za svoje dosežke si čestitke si zaslužijo prav vse naše učenke.

Prispevek: Igor Thaler

Fotografije: Dejan Tomšič in Igor Thaler

 

Oznake: , , , ,