Evropski teden športa (25.9.-29.9.2023) smo na PŠ Žalna obeležili z različnimi gibalnimi dejavnostmi.

Prvošolci so se podali na daljši sprehod v okolici šole. Vsak dan so aktivno izvajali različne gibalne aktivnosti, tako v učilnici kot na šolskem igrišču, igrali igre z žogo in skrbeli za primerno hidracijo. V času aktivnih odmorov so plesali, izvajali fit aktivne metode in se s tekom ter dihalnimi vajami sproščali na šolski terasi.

Drugošolci so se v sredo, 27. 9. 2023, udeležili Mini olimpijade treh občin, ki jo je organizirala Zveza športnih organizacij Grosuplje v so-organizaciji OŠ Brinje in lokalnih športnih društev.

Učenci treh sosednjih občin so se zbrali ob olimpijski bakli. Mini olimpijado so otvorili s himno, prihodom olimpijske zastave in bakle, nato pa so udeležence pozdravili ravnateljica OŠ Brinje, podžupan občine Grosuplje in olimpionik Miroslav Cerar. Sledilo je ogrevanje z lisjakom Foksijem – uradna maskota OKS-ZŠZ.

Na dogodku so otroci spoznali 13 različnih vadbenih postaj, na katerih so lokalna športna društva in športna društva iz drugih občin ter predstavniki OKS-ZŠZ pripravili kvalitetne športne izzive, na katerih so otroci spoznavali različne športe (karate, gimnastiko, ritmično gimnastiko, ples, plezanje, športno streljanje, kolesarjenje, odbojko, košarko, nogomet, rokomet).

Tretješolci so šolske ure še bolj popestrili z različnimi gibalnimi aktivnostmi, se posluževali aktivnih odmorov in skrbeli za hidracijo. Pri pouku športa so veliko tekli tako v telovadnici kot na šolskem igrišču in izvajali štafetne ter tekalne igre.

Ne bomo pa pozabili ure športa, ko so učence prve triade v šoli obiskali štirje košarkarji iz Košarkarskega kluba Grosuplje. Pripravili so nam zanimive živalske ogrevalne vaje in dva različna poligona, kjer smo lahko pokazali vse svoje spretnosti s košarkarsko žogo. Ob koncu ure pa nam je bil zelo všeč skupinski pozdrav “Košarka!”, prav tako kot zamisel za Evropski šolski športni dan. Radi smo športno dejavni.

 

Koordinatorica projekta ESSD na PŠ Žalna: Anja Mrak

Zapis: učiteljice Ana, Kristina, Anja in Stanka

Fotografije: Ana, Kristina, Anja

 

Oznake: , , ,