Prišla je pomlad in z njo tudi toplejši dnevi. V tem času, pred prvomajskimi počitnicami, smo imeli petošolci nekaj več dni dejavnosti, ki smo jih izvedli na prostem. Zanimivejše je učenje v praksi, malo bolj se sprostimo in se tako tudi več naučimo. Bil je že čas, da smo prav vsi vstopili v ledeno dvorano Županove jame in tako spoznali njene bisere lepote. Skozi gozd nas je pot vodila do Tabora Cerovo, kjer nam je čas hitro minil, in že nas je čakala pot proti šoli. Pocingljali smo pri sv. Antonu, da se nam skrita želja zares uresniči.

Pred počitnicami smo si v Tehniškem muzeju Bistra ogledali zelo zanimivo razstavo o pridelavi blaga, o življenju v gozdu in na koncu tudi razstavo različnih prevoznih sredstev. Tam bi lahko ostali ves dan.

Ob dnevu Zemlje smo obiskali Center za ravnanje z odpadki in čistilno napravo v Grosupljem. Učenci so presenečeni, ko vidijo tako veliko količino odpadkov. Težko si je predstavljati, koliko odpadkov odvržemo. To je bil ekodan, ki nas je spomnil, kako pomembna je skrb za naravo.

Želimo si takšnega pouka izven učilnice. Zelo kmalu se obeta tehniški dan, takrat bomo izdelovali nekaj zanimivega za učilnico na prostem. Pa naj zaenkrat to ostane še skrivnost.

Prispevek in fotografija: razredničarka 5. a J

 

 

 

Oznake: , , , ,