Pa je prišel ta dan – dan, ko ste se generacija 2005 poslovili od šolskih klopi v Osnovni šoli Louisa Adamiča Grosuplje.

Učenci omenjene generacije ste edinstveni v več pogledih. Kot je rekel g. župan občine Grosuplje, dr. Peter Verlič, ste prva in upajmo, da edina “korona” generacija. Sam vas bo še posebej lepo ohranil v spominu, saj ste bili prav vi prva skupina prvošolcev, ki jih je kot župan nagovoril ob vstopu v šolo. Tako kot vsi učitelji naše šole, vam je tudi on zaželel, da posežete po zvezdah ter premikate meje  mogočega.

Zadnji dan ste obeležili s prisrčno prireditvijo, s katero ste pokazali  svoje najlepše vrline. Vemo, da ste se v času šolanja veliko naučili, usvojili marsikatero veščino ter osebnostno (do)zoreli. Uživali smo v vseh glasbenih točkah, ploskali ob vaših akademskih, kulturnih in športnih dosežkih ter se nasmejali ob opisih nekaterih učiteljev. Topel in spodbuden nagovor predstavnika staršev, g. Jamnika je nekoliko omilil dejstvo, da starši tokrat niso mogli biti z nami. Tudi učitelji smo jim hvaležni za podporo vam in nam.

Dragi devetošolci, ne pozabite na besede ge. Helene Pogačar, ki vas je nagovorila v imenu vseh razredničark – v življenju se vedno vprašajte, kaj bi storili, če vas ne bi bilo strah. Zato, bodite pogumni in neustrašni, sezite po svojih sanjah in pri tem ne pozabite na nas. Mi vas bomo pogrešali in kot je rekla gospa ravnateljica, Janja Zupančič – radi vas imamo!

 

 

Besedilo in fotografije: Petra Radujko

 

 

 

Oznake: , , ,