Z obeleževanjem dneva športa se je naša država pridružila zgolj sedmim državam, ki imajo praznik športa. To so še Indija, Iran, Malezija, Katar, Turčija, Tajska in Japonska. Začetek organiziranega športa na Slovenskem sicer sega v leto 1863, ko je bilo 1. oktobra ustanovljeno prvo telovadno društvo Južni Sokol.

“Nacionalni praznik slavi šport v najširšem smislu, od prvih otroških korakov na športnih igriščih do vrhunskih športnih dosežkov na največjih tekmovanjih, predvsem pa poudarja pomen redne telesne dejavnosti za zdravje in dobro počutje vseh nas,” so zapisali pri Olimpijskem komiteju Slovenije.

 

 

 

 

 

 

 

 

Redna telesna dejavnost je izjemnega pomena za zdravje, ki je skupaj z duševnim zdravjem najpomembnejša sestavina zdravega življenjskega sloga.

Tega se dobro zavedamo, saj smo tudi na naši skupaj praznovali praznik športa. Vsi učenci in učitelji smo prišli v šolo športno oblečeni ter obuti in ogromno se nas je odločilo za peš ali s kolesom v šolo, službo. Po malici smo na zunanjem šolskem igrišču zaplesali v stilu ‘flash mob’, in sicer smo na igrišče prihajali v manjših skupinah in sinhrono odplesali koreografijo makarene. Kako smo se imeli fajn, pa si oglejte na priloženih fotografijah.

 

 

Avtor: Mateja Skender Žužek

Fotografije: Romana Tesovnik, Darja Krivec in Gašper Kump

 

Oznake: , ,