V petek, 10. 6. 2022, smo se dobitniki zlatega orla zbrali pred šolo, nestrpno čakali in se spraševali, kakšen dan je pred nami, saj smo bili povabljeni na dan presenečenj.

Točno ob osmi uri smo se odpeljali proti prvemu presenečenju. Izstopili smo v Ljubljani in se odpravili proti SNG Drama. Pred vhodom nas je sprejela gledališka pedagoginja in nas popeljala v gledališče. Najprej smo se sprehodili po gledališkem balkonu in odru, potem pa po prostorih v zaodrju. Obiskali smo prostor z vsemi možnimi pripomočki za maskiranje, med drugim smo lahko povohali umetno kri, ki je imela prav prijeten vonj. Videli smo umetne lasulje, brke in rekvizite iz predstav.

Nato smo se odpravili proti drugemu presenečenju – učiteljica je razkrila, da nas čaka vožnja z ladjico po Ljubljanici. Plovba je bila sproščujoča in mirna. Zapluli smo tudi pod znameniti Zmajski most in se po lepi vožnji vrnili nazaj do pomola. Po vožnji je sledil sprehod po Ljubljani. Sprehodili smo se mimo Slovenske akademije znanosti in umetnosti, Narodne in univerzitetne knjižnice, Križank, Univerze v Ljubljani, Filozofske fakultete, Cankarjevega doma idr. Ob vsaki stavbi nam je učiteljica Mateja povedala nekaj zanimivosti. Sprehajali smo se po različnih ulicah, kot sta Rimska cesta in Križevniška ulica, ki je znana kot ulica umetnikov.

Po sprehodu smo bili že lačni, zato smo se odpravili v picerijo Foculus. Pice so bile izvrstne, vzdušje pa prijetno in sproščeno. Za češnjo na vrhu torte smo se posladkali s sladoledom.

Dan je bil lep in zanimiv. Najboljše je bilo to, da nam učiteljica ni razkrila presenečenj, čeprav smo bili radovedni. Dneva presenečenj se bomo zagotovo spominjali z nasmeškom na obrazu.

Prispevek pripravil: Tjaš Mrak, 9. a

Fotografirala: M. Lupšina

 

Oznake: , , ,