December je magičen mesec za najmlajše, pa tudi za malo starejše. Pri nas je bil mesec poln pričakovanj in pestrih dejavnosti. Praznični čas smo doživljali z različnimi dejavnostmi. Okrasili smo razred in razredno smrečico z raznovrstnimi materiali ter izdelovali novoletne voščilnice. Vsak dan nas je pričakala nova knjiga pod smrečico, vsebino knjige pa smo spoznali v svojem posebnem bralnem kotičku na podstrešju šole. Vsak dan je nekdo od učencev prišel na vrsto in v bralnem kotičku upihnil svečko sreče ter si zaželel nekaj lepega. Seveda nismo pozabili na dramatizacijo in smo zgodbe, ki so nam bile najbolj pri srcu, tudi uprizorili. Peli in igrali smo na glasbila in v razredu ustvarili pravo božično vzdušje.

Tudi ročne spretnosti smo izpopolnjevali, svoje najbližje smo namreč posladkali z medenjaki. Še dobro, da imamo v kuhinji tako prijazne kuharice, ki so nam priskočile na pomoč.

Proti koncu meseca so nas obiskali učenci in učitelji glasbene šole ter nam pripravili krajši koncert. Občudovali smo zvok violine učenk 4. in 5. razreda.

Tako smo skozi celoten mesec lahko opazili, da drobne lučke niso svetile le na smrečici in v bralnem kotičku, iskrile so se tudi v otroških očeh. Pričarati otrokom iskrice v očeh pa je le nekaj najlepšega in neprecenljivega.

Prispevek pripravila in fotografirala: Daša Vukanac

 

Oznake: , ,