Vrtec, otroci, bodoči prvošolci, starši, veselje, pričakovanje, presenečenje … Vse to so ključne besede, ki opisujejo dva dogodka, ki sta se zgodila v zadnjih tednih. 

Najprej so učiteljice v prostore DE Adamičeva povabile starše in otroke bodočih prvošolcev. Na srečanju so starši izvedeli prve informacije za lažji prehod iz vrtca v šolo. Med tem časom so si njihovi otroci v šolski telovadnici ogledali lutkovno predstavo o malo drugačni Rdeči kapici in poustvarili like iz zgodbe. Zahvaliti se moramo tudi darilnemu butiku Crea dom – BTC za darovane kuhalnice, iz katerih so nastale čudovite lutke. Rdeča kapica je na poti srečala veliko živali in se marsikaj naučila, a na koncu spoznala, da imajo učiteljice v šoli najrajši nasmejane otroke. Tudi sama je na obraz narisala velik nasmeh in pogumno stekla skozi šolski prag. Bodoči prvošolci so kakor Rdeča kapica z nasmehom odšli domov in strah pred šolo je že odletel v »južne kraje«.

Drugo srečanje so učiteljice prvih razredov izvedle s povabilom in obiskom vrtčevskih otrok v šolo. Zanje so pripravile delavnice, katere so pomagali izvesti zdajšnji prvošolci. Prelevili so se v male učitelje in otroke vodili ter usmerjali od petja, likovnega ustvarjanja, matematičnih iger in finomotoričnih spretnosti.

Bodoči prvošolci se zagotovo že veselijo pravega vstopa v šolo, saj so pri obeh srečanjih spoznali, da se da veliko naučiti tudi preko igre. 

Članek pripravila in uredila: Tanja Galli

Fotografije: učiteljice prvih razredov in Antonela Vovk

 

Oznake: , ,