Za nami je teden otroka, ki je potekal od 5. do 11. 10. 2020. Učiteljica nam je prvi dan v tednu otroka napovedala posebno presenečenje.

Znano je, da so telefoni v šoli prepovedani. A vendar smo jih v sredo, 7. 10., lahko prinesli in uporabljali pri pouku. Seznanili smo starše in jih prosili za dovoljenje, da si doma predhodno naložimo potrebno aplikacijo. Razdelili smo se v skupine glede na prijateljstvo. Telefon in prijatelji, to je super kombinacija.

Pripravili smo si različne predmete (lego figure, izrezki iz kolaž papirja, avtomobilčke, plastelin …) in z njihovo pomočjo prek aplikacije pri likovni umetnosti ustvarili zanimive posnetke. Pri slovenščini smo nato nastale posnetke pretvorili v zgodbe.

Res, zelo smo uživali, se zabavali, ustvarjali in se naučili veliko novega. Prvič smo ustvarjali na ta način in bilo nam je všeč. Vse animirane filme smo si pogledali in se pogovorili, kaj je dobro uspelo in na kaj bomo bolj pozorni naslednjič. Zagotovo jih bomo še ustvarjali … Vabimo vas k ogledu enega izmed njih.

Prispevek pripravila: razredničarka 5. a J z učenci

Fotografirala: razredničarka 5. a J

 

Oznake: , , , , ,