Na pustni torek je bilo na Kopanju veselo, norčavo in glasno. Šolarje in učiteljice so zamenjale pisane maškare, ki so prišle preganjat zimo. Obiskali so nas super junaki, bojevniki, prijazni muci, eksotične živali, nori znanstvenik, kolesar, domine, angelček, Indijanca in gasilec. Naravnost z Bradavičarke je pripotoval Harry Potter, iz Londona pa, eden in edini, Mr. Bean.

Najprej so se odpravile na sprevod po vasi, nato pa so se udeležile pustnega rajanja v telovadnici. Prav vsaka se je predstavila ob tematski glasbi in moramo reči, da so bile zelo zanimive. Dve maškari sta dobili priznanje in nagrado za najbolj prepričljivo igro, dve pa za najbolj domiseln in ustvarjalen doma narejen kostum/masko. Na koncu so se namesto učiteljic v pustnem kvizu pomerile domine s pomočniki in razglasili smo najbolj pametno maškaro na Kopanju.

Upamo, da so se na naši šoli dobro počutile in da nas prihodnje leto zopet obiščejo. Zima, žal si zamudila priložnost, da pokažeš prave zobe. Mislimo, da so maškare priklicale pomlad in da se ti čas izteka …

 

Prispevek pripravila: Lidija Šajn

Fotografije: L. Šajn in A. Perko

 

Oznake: ,